Menu
Gildia Pióra na Patronite
Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
21 110 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • 4 January 2011, 18:40

    Przemku, jak zawsze u Ciebie mocno o ważnych sprawach...lubię te twarde klimaty, bo przecież pisząc o śmierci nastolatka, głupiej i niepotrzebnej, nie można "sadzić motylków"...
    Świetnie opisałeś zakłamanie i świętoszkowatość...
    "...Tak bardzo śmieszyły rude włosy
    Teraz to odcień złota..."
    i ten nasz narodowy, zbiorowy obowiązek palenia świeczek w obliczu tragedii, za którym nic nie idzie- taka pokazówa! Poruszył mnie Twój wiersz...Pozdrawiam...

  • Przemio

    4 January 2011, 18:32

    myślę, że wiele czynników...
    a co do zakończenia, to ostatnia strofa jest dopełnieniem pierwszej, bo wyjaśnia skąd te łzy się wzięły.

  • Wichura

    4 January 2011, 12:04

    Ten tekst może być nieodpowiedni dla niektórych czytelników.
  • Przemio

    4 January 2011, 10:26

    Aniu, Jarek umarł z przepicia (prawdopodobnie zmieszały się leki z procentami) więc ostatnia strofa nawiązuje do tematu ; ]
    pozdrawiam : )

  • marka

    3 January 2011, 21:46

    Bardzo życiowy, realny i refleksyjny.
    to jest wiersz...
    Pozdrawiam

  • IBELLA

    3 January 2011, 19:52

    ... Wiersz przemawia ... ma swój klimat ...

  • Wichura

    3 January 2011, 19:42

    Ostatnia strofa dotyczy innej kwestii niż ta, która wiedzie przez cały wiersz, mam przez to trochę wrażenie niespójności. Mimo to robi wrażenie i skłania do refleksji, no i oczywiście mocno osadzony w Twoim stylu, za co tez plus. :)