Menu
Gildia Pióra na Patronite

Negacja

Gdy skamieniam spojrzeniem,
gdy ochładzam wzrokiem
Gdy oddalam Cię dłońmi
- nie łaknij

Cierpiącej z sumienia,
karmiącej się ciszą,
butnej wciąż jeszcze
- nie łaknij

Wciąż bezgłośnie łkającej,
dziś tkwiącej w niebycie,
nieprzerwanie lubującej w sobie
- nie łaknij.

9355 wyświetleń
77 tekstów
3 obserwujących
  • 10 January 2013, 17:44

    Owszem,Pan PearlSoul25 ma rację...pisałam szybko. Powstał (wiersz) tu,na poczekaniu.
    Obojgu dziękuję za opinie,pozdrawiam.

  • 5 January 2013, 12:10

    to takie melodyjne
    choć "oddalam cię dłońmy"? nie bardzo rozumiem
    pozdrawiam