Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeprawa

Gdy po zimie wszystko rozkwita
Wiosną, latem drzewa pylą
Upierdliwe jest życie alergika

Gdy w powietrzu fruwa kurz
Co chwila a psik! słychać
Niewesołe jest życie alergika

Pełno roztoczy i dużo grzybów
Na dystans jest się od zwierząt
Upierdliwe jest życie alergika

Każde żądło zagrożeniem życia
Człek musi uważać na siebie
Niewesołe jest życie alergika

Z byle czego gnębi uczulenie
Świat przyrody jest nieprzyjacielem
Upierdliwe jest życie alergika

Brak tchu łaskocze w gardle
Nos czerwony jak u królika
Niewesołe jest życie alergika

Nosić przy sobie inhalator
Na paczki chusteczek fortunę wydawać
Męczące jest życie alergika

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
  • 23 March 2022, 11:31

    Ten ma kiłę, tamten łupież, każdego coś dotyka
    więc nie marudź,
    wesołe jest życie alergika :))

    • Eneida

      23 March 2022, 13:35

      A, w piosence było: "wesołe jest życie staruszka..." 😉

      od yestem
    • Victoria Angel

      23 March 2022, 14:58

      Ogólnie najlepiej lubię wiosnę. :-) Pozdrawiam Wszystkich i dziękuję za komentarze. :-)

      od yestem
    • piórem2

      23 March 2022, 16:34

      Miłe się nabywa przez świadome nieroztropne nader aktywne życie płciowe,
      Łupież przez grzyby.