Menu
Gildia Pióra na Patronite

KATHARSIS

gdy już demencja pożre
skrawki pamięci i wspomnień,
światełko w tunelu zgaśnie
i krew w tętnicach zastygnie,
z narysowanym brwią spokojem

zasnę

pulsując z rytmem ziemi
dudniącym w szpiku kości,
w nieoswojonej ciszy
co stroszy się i szczerzy
niespiesznie tłumiąc oddech

zaczekam

aż stoczą bój robaki
o tkanki ostatnią kromkę
a rano przeciągnę się jak zwykle
strzepnąwszy resztki ziemi
przetrę zaspane oczy

i wstanę

7834 wyświetlenia
79 tekstów
53 obserwujących
  • Irracja

    10 February 2011, 17:51

    ... eee, tam... od razu śmierć... oczyszczenie i odrodzenie do nowego życia...

  • motylek96

    31 July 2010, 18:20

    Bomba

  • Wichura

    29 July 2010, 18:46

    Dziękuję, Marku...

  • Piłkareczka*

    28 July 2010, 07:52

    Lubię taki styl :) +

  • Paticzek_84

    28 July 2010, 05:27

    Fascynująca wizja śmierci z nadzieją, że to nie jest koniec. Pięknie!

  • topik

    27 July 2010, 23:58

    to w ogóle świetny początek ;))

  • Wichura

    27 July 2010, 23:54

    Dziękuję, moje pierwsze raczkowanie... :)

  • topik

    27 July 2010, 23:51

    dobry, dopry