Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Czrodziejka

gdy idzie wzdłuż korytarzem
z wdziękiem biodrami kołysze
patrząc niejeden marzy
by poznać ją nieco bliżej

czasem ma taki błysk w oku
że chciałbyś poznać przyczynę
po cichu pragniesz by powód
miał tak jak ty na imię

jej uśmiech każdego rozbraja
słodki życzliwy i szczery
i choć się wcale nie stara
ochotę masz na numerek

umie się dobrze zachować
i prezentuje się godnie
nie bój się w niej zakochać
w królowej wszystkich czarownic

----------------
( 2010 r.)

31 445 wyświetleń
288 tekstów
5 obserwujących