Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do ostatniej kropli...

Gdy doskwiera wiek starczy,
jest nie do śmiechu na co dzień.
Wspomnij ile przetańczyłeś?...
W swojej szczenięcej młodości.

Łap same pozytywy ze wspomnień.
nikt Ci tego nie odbierze gwałtem
a innym z zawiści skwaśnieją miny,
że nie odbiorą Ci nic z pamięci.

Nigdy nie układa się tak samo.
Wszystkim jak potoczy się historia?
Komu będzie bardziej pod górkę?
Czy komuś, kto stracił swoje dziecko?

Czy temu kto usiadł nagle na wózek?
Ciężko jest oceniać, różne scenariusze,
rozdane nowo narodzonym życie.
Trzeba wyciskać szczęścia cytrynkę...

do ostatniej kropli

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!