Menu
Gildia Pióra na Patronite

Taniec śmierci

Gdy diabeł znów koło mnie zatańczy będę pewna, że to koniec.
W ogniu smażyć się będę, za grzechy dokonane.
W oleju moja dusza topić się zacznie.
Rozum przypomni sobie co dawne.
Światło dobroci już nie ujrzę, to będzie ma kara podwójna.
Złudzenia o szczęściu się skończą, demony ciemności mi je osolą.
Co noc będę majaczyć o bliskich mi osobach.
Będę na wieki stracona...

5942 wyświetlenia
85 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!