Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

figury świętych
w porcelanowej bieli
zdobione podmuchem czasu
przestały się wstydzić
własnego ciała
w cierpieniu
i cudzie miłości
spragnione głosu
gromadzą się
uniesione
wspólnym ukłonem
na scenę przeznaczenia

27 632 wyświetlenia
326 tekstów
8 obserwujących
  • Gaia

    19 November 2012, 20:59

    jak balet bieli
    które życie czyni
    niedokończonym dziełem

    Ciekawy wiersz :)