Menu
Gildia Pióra na Patronite

★~Fantazja~★

Fantazja to pani
Cała w skowroneczkach
Zawadiacką jest damą
Chodzi na szpileczkach

Z głową ciągle w chmurach
Żyje marzeniami
Myśli jej swawolne
Są w niej jak dynamit

W tęczowej sukience
Szczęściem promieniuje
Dłońmi w pąkach marzeń
Świat fikcji buduje

Wymyśla historie
Dobrze się tym bawi
Jest dość rezolutna
Iluzją cię zwabi

Świat zmieni w fantazję
Da wiarę w marzenia
Zawsze młoda duchem
Lecz nie do kupienia

Będzie w pięknej baśni
I W wierszowanych strofach
Musisz tylko czasem
Troszkę ją pokochać .

109 622 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    10 April 2013, 22:09

    Dziękuję sercem wszystkim za opinie i życzę miłego wieczoru:)

  • panifloyd

    9 April 2013, 21:17

    Fantazja tworzy piękne słowa
    Pozdrawiam ciepło Agnieszko :)

  • agniecha1383

    9 April 2013, 19:04

    :)Aga... fantazja to Twoje drugie imię... dzięki czemu mamy możliwość delektować się takimi utworami jak ten:)pozdrawiam:)

  • Pechowa_

    9 April 2013, 17:31

    Cudownie mieć taką fantazję! :)
    Piękny wiersz :)

  • krysta

    9 April 2013, 12:37

    Śliczny wiersz...uwielbiam Agnieszko Twoje ''Fantazję'':)) Pozdrawiam cepło:)

  • Papużka

    9 April 2013, 08:53

    Uroczo i z fantazją :D :)) pozdrawiam wiosennie. :)