Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Eurosieroty.

EUROSIEROTY!

Do Włoch mamo wyjechałaś,
dlaczego o nas zapomniałaś?
Dwoniłaś, że kochasz
i z tęsknoty po nocy szlochasz.

Mówiłaś,
zaczekajcie miesiąc, albo dwa.
Zycie się odmieni,
przyjadę do Was z euro w kieszeni.

Czekamy już dwa lata,
z tęsknoty posiwiał tata.
Babcia martwi się całymi dniami,
co to będzie z nami.

Ja z Anią obiady gotujemy.
chociaż jak Ty nie umiemy.
Antek w szkole się bije,
Ela z nerwów tyje.

Gdzie jesteś mamo,
my tu na Ciebie czekamy.
Chociaż nas zdradziłaś,
my Ci rozgrzeszenie damy.

Bo miłości większej niż nasza,
nie znajdziesz w wielkim świecie.
Wracaj do nas mamo !

PS.
To my dzieci Twoje ,
najbardziej kochające Cię na całym świecie .

autor
gracja96- Grażyna Dach
Napisany: 2007-11-25

957 wyświetleń
8 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!