Menu
Gildia Pióra na Patronite

Online nocą...

Dzisiejszej nocy znowu byłaś online
w ogrodach moich wierszy
i choć uważasz, że piszę tak dziecinnie
czytając, dotykałaś opuszkami swoich piersi…

Gasiłaś pragnienie rosą z moich traw
upajałaś się urokiem polnych kwiatów
chłonęłaś zapach żywicy i drewnianych chat
z bocianimi gniazdami na spadzistym dachu…

Jeśli jutrzejszej nocy też będziesz online
w moich ogrodach wierszy
wielokropki zaprowadzą cię do innej krainy
w której to ja będę…wierszem…

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • 16 March 2012, 16:57

    coś pięknego :))
    rewelacja!:))

  • 16 March 2012, 16:34

    Gerardzie, lubię się przechadzać po ogrodach Twoich słów... :)))

    ...a wielokropki
    domysłami milczą
    niczym usta... zajęte
    kreśleniem wierszy...

    Pozdrawiam serdecznie :)))

  • agniecha1383

    16 March 2012, 16:00

    Po pierwsze...kropeczki to mój znak rozpoznawczy...więc nie zaprzestanę czy się komuś podoba czy nie:)...poza tym są cudowne...i nawet Gerard ujął je w wierszu więc...chyba to coś znaczy...no nie???-że tak powiem:):) wszystkich pozdrawiam...wszyściutkich:)

  • Voyage

    16 March 2012, 13:34

    Świetne..;)

  • Sylwia Friday

    16 March 2012, 11:02

    cudowne! Druga zwrotka wyśmienita!