Menu
Gildia Pióra na Patronite

URODZINY AMELKI

Dzisiaj Amelko kończysz sześć latek,
Więc Ci daruję, pachnący kwiatek.
Byś zdrowa była, no i szczęśliwa,
W morzu dobroci, zabawy żyła.

Tyś moim skarbem, mała kruszynko,
Tyś mamy, taty słodką dziewczynką.
I brat i dziadek, się dołączają,
Urodzinowe prezenty dają.

Raz jeszcze Ciebie mocno całuję,
I pomyślności Tobie winszuję.
Te moje słowa zawsze wspominaj,
Bardzo Cię kocham - babcia Grażyna.

25 105 wyświetleń
92 teksty
3 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    6 October 2013, 14:40

    Tak z ciekawości, Amelka to skrót od Amelii? Amelia to piękne imię...
    przyłączam się do życzeń, wyściskać i wycałować od tumana :D

  • luterin

    6 October 2013, 14:38

    Amelka...Babci Grażyny perełka...:)

  • misiek45

    6 October 2013, 13:26

    Wspaniała dedykacja dla Amelki,śliczny wiersz -pozdrawiam milutko :)