Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzisiaj znów się dowiaduję...

że nie łatwo być wciąż w tłumie
który wszystko wokół psuje,

że nie łatwo jest być rannym
łatwiej poddać się niż walczyć,

że nie łatwo jest u ludzi
znaleźć choć trochę kultury,

że nie łatwo wyjść naprzeciw
ludziom którzy lubią przeczyć,

że nie łatwo jest o ciszę
chociaż staram się usilnie...

i na szczęście nie jest łatwo
zdobyć czyjeś serce... lecz warto.

25 757 wyświetleń
400 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!