Menu
Gildia Pióra na Patronite

ptaki…

dzisiaj spokojnie sypie śnieg
opada aniołami z nieba
anioły prezentami sypią

śnieg pada pionowo
świat zastyga końcem roku
liczy zyski i straty...

muzyka 357 jak prądy ciepłe
unosi myśli ku niebu
niewiadomy kolejny rok
za zakrętem
poprawia włosy i krawat

siedzimy w oknie z kotem
wzrokiem szukamy w ogrodzie
impulsów do życia
gdzie podziały się nasze ptaki?
nasze wielkie nadzieje?

6.12.2021, 11.28

33 829 wyświetleń
283 teksty
28 obserwujących
  • yetick

    11 December 2021, 11:12

    Doobre 😎👍

  • 6 December 2021, 17:23

    Schowały się, bo... widzą kota. ;)
    Bardzo ładne. :))

    • Monika M.

      6 December 2021, 18:35

      Albo... mnie;):)

      od yestem
    • 6 December 2021, 23:34

      Albo ktoś inny tak siedzi, gapi się w Twoje okno i... płoszy ptaki. ;)

    • Monika M.

      6 December 2021, 23:35

      Aaa... to nawet znam frajera. Filemon się nazywa! Już obie na niego fuczymy:(!
      :)

      od yestem
    • 6 December 2021, 23:47

      Taaak, to pewnie właśnie on... ze swoim panem. ;) :D

    • Monika M.

      6 December 2021, 23:58

      To by tłumaczyło dzisiejszy brak ptaków;). Faktycznie ani jednego nie było. Nawet wróbla, czy sroki...
      Takie... uroki... na kota;).

      od yestem
    • 7 December 2021, 05:25

      Niektórzy panowie swoich kotów nie tolerują żadnych innych ptaków w okolicy,
      czasami nawet innych kotów. ;) :D
      Dzień dobry. :))

  • kukaczka

    6 December 2021, 17:20

    ..bardzo urokliwy i refleksyjny wiersz..
    Dziękuję 😘