Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wierzba...

Dzisiaj sama przypominam
samotną płaczącą wierzbę
która za pomocą podmuchu
kołyszę z wolna ramionami

Nie odróżniając dnia od nocy
pragnę tak pójść zwyczajnie
bez celu do jednego miejsca
pozbawionego choćby kontroli

Natchniona nowym zapałem
nie wycofam drżącego serca
przed poznaniem cieni życia
gdzie dostrzegam nadzieje...

10.09.2014

52 815 wyświetleń
691 tekstów
82 obserwujących
  • Pechowa_

    9 October 2014, 08:12

    Bożenko bardzo dziękuje ;)

  • Beczka

    9 October 2014, 03:06

    W pragnieniu zawsze tkwi ukryta nadzieja. A tu ją nawet widać :)

    Pięknie Aniu :)

  • Pechowa_

    21 September 2014, 19:55

    Monciaku kochany dziękuje ;)

  • Pechowa_

    15 September 2014, 20:24

    Edytko mówisz, że przystojny? ;)
    Ale co skarb w sobie posiada.... ach Ci mężczyźni ;)
    He he ;)

    Pisałam wiersz smutkiem, ale jak uroczy to i dobrze... Ściskam serdecznie ;))

  • IceCherry

    15 September 2014, 20:22

    No tak, nie dość, że przystojny, to jeszcze ma skrzydła, ach, ach ;)
    Też bym tą wierzbą być chciała ;)

    Aniu, uroczy pejzaż, wcale nie smutny :)

  • Pechowa_

    11 September 2014, 17:33

    Marcinie może troszeczkę mniej ;)

  • Piętaszek

    11 September 2014, 17:24

    A gdybym tak usiadł pod tą miłą wierzbą, płakałaby jeszcze ?

    :)

  • Pechowa_

    10 September 2014, 21:12

    Ulu jak odnalazłaś się to tym bardziej mi miło... ;)

    Anno wiem, że nie negujesz, bo jesteś bardzo wyjątkową osobą :)

  • 10 September 2014, 21:09

    odnalazłam się w tych kołyszących ramionach.

  • Pechowa_

    10 September 2014, 21:08

    Krysiu dziękuje Kochana ;)