Menu
Gildia Pióra na Patronite

WIELKI PIĄTEK

Dzisiaj przede wszystkim to Ukraina.
Jezusem ta ośmioletnia dziewczynka.
Wielokrotnie gwałcona przez kacapskich żołdaków.
Najpierw wyła z bólu.
Potem utraciła przytomność.
Nawet nie strzelili jej w tył głowy.
Wrzucili nieprzytomną na stos innych ciał.
Podpalili.

Zastanawiam się czy iść na Świętą Górę.
Iść w procesji drogi krzyżowej.
Kiedy pomyślę o niej, to uważam,
Że moja droga krzyżowa, to będzie
Profanacja jej męczarni i śmierci.
Będzie piknikiem.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • piórem2

    19 April 2022, 13:07

    Kobiety są wytrzymalsze na ból dlatego świat mężczyzn to marginalizuje. Z reguły.
    To miłe że Ty to akurat rozumiesz.
    Przez ogólnodostępną kulturę pornografii i traktowania kobiety jak ścierkę, pseudo mężczyznom wydaje się że mogą wsadzać kuta ..a gdzie chcą bez ograniczeń. Stąd przyzwolenie na takie zachowanie. Oburzenie jest i to wystarcza ...

    • 19 April 2022, 23:39

      W cywilizowanym świecie nie ma na to przyzwolenia, ale świat niecywilizowany jest czasami bardzo blisko...
      Gwałt jest narzędziem wojny... sposobem poniżenia, zastraszenia, sprowadzenia przeciwnika do roli niewolnika i prostytutki... płeć ma tu drugorzędne znaczenie.
      To też rodzaj nagrody, łupu dla prymitywnych, pijanych, tępych i głodnych szwejków... biorą sprzęt, pralki, lodówki, telewizory... dlaczego nie "kraść" też kobiet? Przecież zwycięzcom wolno wszystko?... Nawet dzieci...
      Oburzenie, to za mało... moim zdaniem...
      Czekam, aż ktoś decyzyjny w końcu ruszy tchórzliwą doopę i zrobi z tym porządek...
      Ale czy ruszy?...