Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lepsze jutro

Dzisiaj nakarm nas nadzieją,
chodź tak ciężko będzie przyjąć,
że nastąpi przebudzenie,
że się jeszcze ludzie zmienią...

Spraw by moc maleńkich marzeń,
niepozornych tak,
ku pokrzepieniu, razem z nami pozostała,
by wciąż można było wierzyć
w lepszy świat.

Pozwól wierzyć
w lepsze jutro,
Daj nam szansę,
Pewną przyszłość,
Daj wytchnienie,
Rozprosz cienie,
I iskierkę daj...
By na nowo świat rozkwitnął.
By na przyszłość lepszy widok.
Obiecany raj...

13 131 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
  • carla1

    18 May 2020, 20:53

    Dziękuje :) po prostu to wszystko nam wszystkim w duszy gra i tylko każdy z osobna ubiera to własnymi słowami ;) i to jest piękne

  • 18 May 2020, 20:37

    Wydajesz się być znaną mi postacią.
    W tej wypowiedzi, którą przeczytałem. I okazuje się, że myśli w kolejnych, również nie są mi obce.
    Ładnie piszesz.