Menu
Gildia Pióra na Patronite

KARP

Dzisiaj karp w głównej roli.
W Wigilię uroczyście wystąpi.
24 Grudnia duma go roznosi.
Karp złota rybka ością w gardle stoi!

Karp na garb mało kto go lubi.
Już takie święto na stole być musi!
Wpatrzony w niego wzrok popi.
Karp młotkiem w łeb dostać musi!

Stół Wigilijny przyozdobi.
Gwiazda Betlejemska go olśni.
Na talerzu w całej okazałości.
Czy spełni wszystkie chrapki?

Śledź chce się zanęcić,
ale nie ma przebicia siły.
On się srebrzy Ty się złocisz.
Jak choinka cieszysz oczy.

93 768 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
  • Meron

    13 December 2022, 23:19

    Już naostrzyłem siekierę :)

    od Giakonika, Ciska, AShER
  • Nie płacz Ewcia

    13 December 2022, 16:18

    Tylko nie młotkiem :))

    od Victoria Angel, Kenzo, Meron
    • Victoria Angel

      13 December 2022, 16:33

      Spokojnie ja karpi nie jadam, niech sobie żyją. :-))) Bardzo dziękuję Wszystkim za odwiedzanie i czytanie moich wierszy. Przede wszystkim za uznanie. Pozdrawiam Was najserdeczniej. :-))) I zapraszam do czytania i komentowania w dalszym ciągu. :-)))

    • Meron

      14 December 2022, 21:56

      Czy może być ciąg bez dalszego? :)

    • Giakonika

      14 December 2022, 22:26

      :-)

      od Ciska