Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota...

Margo*

Margo*

Dziś ciepło otuliło moje serce.
Marzenia powróciły..juz zapomnialam co to ciepły uśmiech czerwca..
Nagle poczułam zapach poziomek ...soczysty smak pieszczący zmysły .
Motyle wirują w duszy ..tyle pustych dni za mną ...
...nic nie znaczące zimne usmiechy, słowa wyważone..hmm , niby do mnie ale dusza nie poruszona.
Nagle nasz czerwiec zawitał ..usmiech i serdeczność przesyła stęsknioną.
Oczy zajaśniały dawnym błękitem ...dusza radośnie znów śpiewa..
Piękno zawitało znów za oknem..nie smucą mnie kwiaty, drzewa..nawet motyl który dotykał mych dłoni teraz pragnie

się schronić ..poczuć ciepło tak dawno utracone..może zagubione..może zlęknione .
Czasem nasze dusze się chowają..boją się zatracić ..bo wiedzą o powrocie do rzeczywistości...
Jednak marzenia o czerwcowym poranku są silniejsze..delikatne ale trwałe..jak każdego roku czerwcowe poziomki.

124 wyświetlenia
1 tekst
0 obserwujących
  • 18 October 2012, 09:53

    o poziomki, smaczne, zjadłby ,ale bez konserwantów, ładna proza pozdrawiam