Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niebo

Dziś niebo mam
na wyciągnięcie dłoni

puszyste chmury
lepią mi się do ust
zasypiam powoli
cytrynowe motyle
mam pod powiekami

paź królowej nieśmiało
zerka spod skrzydła
ważki szykują się do lotu
lekko wiatr porusza rzęsami

pszczoły brzękają do ucha
oddycham słodkim tlenem
w zaciszu mojego nieba
na nowo ożywa serce...
https://www.youtube.com/watch?v=NBQkl-WiimY

65 920 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    12 June 2020, 19:09

    Moniko niebem z Tobą zawsze się podzielę😁💭Kruku ładnie napisałeś 😉Mariusz tego mam w nadmiarze i korzystam jak mogę 😉

  • szpiek

    12 June 2020, 05:22

    Chciałoby się więcej 🙂

    od kati75
  • Maciek Zz

    10 June 2020, 17:36

    jakie są sny Twoje,
    bardzo lekkie,
    gdy owadów roje
    muska serce

    od kati75
  • Monika M.

    9 June 2020, 10:27

    Dzisiaj Ci zazdroszczę...
    :)

    od kati75