Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziewczyna z warkoczem...

Dziewczyna z warkoczem na głowie
człowiek to, górski ptak a może anioł ?
gdy rywalki były jeszcze na dole
ona wspinała się a Marit jak cień tuż za nią…

Alpe Cermis, szczyt prawdy, góra diabelska
znienawidzona ale tak bardzo była jej potrzebna
bo właśnie na niej Justyna wielkiej Marit uciekła
udowadniając, że królowa może być tylko jedna…

190 743 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Uczuciowa

    11 January 2012, 17:18

    Kobieta jest jedyna w swoim rodzaju:)
    Nigdy nie spotkasz dwóch takich samych kobiet.

  • 9 January 2012, 22:45

    no super żeś napisał, kobitka z niej charakterna od takiej to i po głowie przyjemnie dostac i wybaczyc można.

  • Seneka 18

    9 January 2012, 20:08

    Tacy ludzie to nasze dumy...trzeba o nich pamiętać i oddawać im ukłony...

  • Julka 10

    9 January 2012, 20:05

    "człowiek to, górski ptak a może anioł ?"

    człowiek to, może ptak, może wreszcie...orzeł...?

    tak sobie...pomyślałam :):) no i wierzę, że w końcu Królowa będzie ...JEDNA !!!!
    Tamta już się chyba wypaliła :):)

    Dziękuję Gerardzie z piękny, wyjątkowy wiersz !!!
    Rozumiem go w dosłowny...sposób :):):)