Menu
Gildia Pióra na Patronite

Do Howarda P. Lovecraft'a

Fileus

Fileus

Dzień dobry Mistrzu Horroru
Coś wzmocnił ten świat pełen koloru
Potężną dozą czarnej barwy
(choć Hastur wyszedł ci nieco żółtawy).
Widzisz to wszystko co inni przegapiają...
Widać dość odwagi w sobie nie mają.
A Noc kontynuuje swój tajemniczy haft...
To właśnie ty - H. P. Lovecraft.

(komentarz: Wiersz ten jest jednym z trzech, stworzonych przeze mnie utworów skierowanych do ludzi których szczerze szanuję i podziwiam. Pan Lovecraft znalazł się tu dlatego, że jego styl pisania, opisy istot nie z tej ziemi, tajemniczych miejsc, rytuałów i kultów jest ideałem, do którego staram się dążyć w swojej prozie)

7264 wyświetlenia
104 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!