Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odległe miejsce

Dzień
wczorajszego lata
chylił się ku upadkowi

znikał bezszelestnie
pod kopułą nieba

a wtedy na firmamencie
pojawiały się
skrzące małe punkty

z których powstaną
mleczne białe drogi

szlaki prowadzące
do miejsc odległych

tam samotni
patrzą w to samo niebo

i widzą światło
okna witraży duszy

które ktoś
dla nich zostawił otwarte...
https://youtu.be/vop7MkkkWBU

65 968 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!