Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dziękuję Ci Panie!

Dziękuję Ci za wszystko,
co dziś mi dałeś, Panie ...
za wczesne rano wstanie,
za pracę, za śniadanie ...

Za zdrowie i nadzieję,
za to że jestem tutaj,
za czyste już sumienie,
za przebytą pokutę ...

Dziękuję też za wszystko
co w życiu mym przeszedłem
i że to już jest za mną
i wracał w to nie będę ...

Dziękuję również wszystkim,
co Ciebie są niegodni
za to że aż tak bardzo
są do mnie nie podobni.

71 129 wyświetleń
1139 tekstów
9 obserwujących