Menu
Gildia Pióra na Patronite

Parowóz i pociąg retro (humoreska)

Dżemie na stacji
lokomotywa
wysoko w ciąży
brzuch jej wydyma

Mechanik spod czapki
nadęty łypie
pomocnik łopatą
w rozwarcie sypie
węgiel
węgiel
na krzywą gębę

W pociągu retro
z Niemiec grubasy
spożywają salami
i piwo ze szklaki

Na semaforze zielone podali
czarna jak diabeł
macha łokciami

Została para
i światło czerwone
chciałbym pojechać
takim pociągiem...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!