Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

31#

Droga jest głucha
rosną na niej niezdecydowania
i okruszki dziecięcego śmiechu

Na trawie nieopodal
pali się trud
i zgrzyt starego wozu

Na oczach przechodniów
rośnie kwiat
który lekceważąco
wchodzi do głowy
nie jest wtedy sam

16 461 wyświetleń
233 teksty
10 obserwujących
  • Meron

    23 May 2023, 21:41

    Dobry wiersz, aż we mnie coś zgrzytnęło :)

    Pozdrawiam Autora! :)

    od ryksza, Malachite, Eneida