Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Droga do celu ma różne odcienie
Ciężka bywa i wyboista,
Błotem umaże, pod górkę prowadzi,
Bywa też prosta, sucha i czysta.
Młodość pokona każdą trasę
Poradzi sobie z zakrętami,
Kiedy przemija jest inaczej,
Każdy kamyczek uwiera na niej.
Gdy jesień życia powolutku
Podąża w nasze ludzkie progi
Niech już przed nami pozostaną
Tylko słoneczne, jasne drogi.

Teksty z obrazami - Droga do celu ma różne odcienie
Ciężka bywa i wyboista, [...] - Anna S.
Droga do celu ma różne odcienie Ciężka bywa i wyboista, [...] - Anna S.
57 052 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!