Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czereśnia z wiśnią

Droczyły się raz czereśnia z wiśnią,
która jest lepszą na stole delicją?
Na smakołyk jesteś kwaśna jak cytryna.
Ja to słodka jestem jak malina!

Ale ja jestem wszędzie najlepsza.
W dżemie, w placku i na tortach.
Ty to tylko jesteś sporadycznie.
Raz w sezonie wszystkim na osłodę.

A mnie proszą do jogurtów,
kisielów, budyniów i do soków.
Jestem w wytwornych nalewkach.
Jestem jak królewska korona!

A ty nie bądź rozwydrzona!
Krzyczy czereśnia pożółkła
z zazdrości, bo ja jestem leguminą!
O której marzy się i śni nocą.

93 771 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!