Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Dotyk "

" Dotyk"
Jest taki dotyk
Dotyk myśli
Splecionych słów
Uniesionych głów
Nad chmurami
Czuję go czasami
Ty też...
Czujesz go czasami?
Słyszę też świerszcze
Na łące, gdzie motyli tysiące...
A każdy Twój wers przybliża mnie
Do raju tak cudownego...
Szkoda, że przez Adama i Ewę utraconego...

Z dedykacją dla M.

281 873 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
  • Maciek Zz

    10 June 2020, 19:03

    jest taki dotyk
    ludzkich oczu
    co lód w sercu topi
    chcesz go poczuć
    motyli trzepot
    jak muśnięcie rzęsy
    ptasi świergot
    albo świerszczy
    czy wiesz?
    ja też :)