Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dotknij życia

Dotknij życia

Otwórz oczy bez cienia lęku
Zerwij zasłony
Niech światło wtargnie z siłą
Zobacz prawdziwe kontury świata
Dotknij mnie
I niech wstyd pęknie
Pocałuj ramię
Posłuchaj słów, które mówią proste słowa
Nie rań siebie już nigdy
Podaj dłoń niech splotę swoją
Oddaj usta
Dotknę ich czystą miłością
Patrz odważnie
Chłoń wszystko
Żyj pełnią dnia
W nocy śpij snem potrzebnego odpoczynku
Wolnego od koszmarów
Kochaj szalenie
Kochaj

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 856 wyświetleń
275 tekstów
14 obserwujących
  • słoneczniki

    16 September 2012, 12:15

    Piękne dotknięcie...

  • IceCherry

    15 September 2012, 19:09

    Miłość przezwycięża ciemność...

    Piękny wiersz

    Pozdrawiam

  • Gaia

    15 September 2012, 14:29

    gdy odwaga zwycięża, życie zaczyna swój bieg... :)

  • misiek45

    15 September 2012, 14:22

    Za dotknięciem Twojej dłoni Władku powstał piękny wiersz-miłego popołudnia :)