Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żebrak

Dolo żebracza
uchylna,spokojna
tocząca się
od rana do zachodu
na kolanach życia
zapomniana przez Boga
Dziecię spoglądające
w oczy kamienne
swego pana
nastała noc, a
kromki chleba brak
Uśmiech jego zgasł
mówiąc za matkę tak masz
a teraz klęcz i płacz
licząc jedynie na strach
który dobrze cię zna ...

Z cyklu było sobie życie ...

http://www.youtube.com/watch?v=hKgIeNnEpXE

52 550 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    19 May 2012, 00:24

    Dziękuje i pozdrawiam .

  • 18 May 2012, 19:01

    Wzruszające słowa...
    Pozdrawiam serdecznie :)))

  • miramija

    17 May 2012, 18:08

    Przejmujący wiersz...

  • sprajtka

    17 May 2012, 13:29

    Smute...