Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::graffiti::...

Do znudzenia katowany długopis
Zabazgrał kolejną kartkę w zeszycie.
Ciężka dłoń wprawia się w sztukę
Przelewając górnolotne pomysły.

Każda literka po literce dopracowana,
By tagiem zdobić swe dzieło.
Wciąż te same rysunki, zygzaki
Jak Syzyf żmudnie toczą się po kartce.

W końcu nadszedł ten dzień, dzień sądu.
Z wyobraźnią i puszką staję przy ścianie,
By jak fauna i flora mieć swoje miejsce
W miejskiej architekturze.

Mózg się wyłączył, serce w dłoniach z farbą
Oddaje się ekspresji wewnętrznych uczuć.
Jest Pe, eR i Zet, zaraz pojawi się E i eM
A po nich ostatnie literki I i O.

21 110 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!