Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pomiędzy wiosną a jesienią "

Do wiosny tak daleko
a ja...
jak ten jesienny liść
który zagubił się zimą....
wiatrem emocji targany
unoszę się w delikatności
swej
pomiędzy wersami

pragnieniem ciebie...
nie tylko słowem pisanym
maluję rysuję tworzę
chociaż talentu mi brak
wybacz...pogubienie
tak bardzo odnaleźć chcę
nasz mały świat

Nie żegnaj się ze mną
nie mów że odejdziesz
przecież
mimo mroźnych dni
miłość
rozpala serce

Dzisiaj ty jesienią
jutro mogę być nią ja...
nie zostawiaj mnie
i proszę zapamietaj
że choć w innym ogrodzie
zakwitnie piękniejszy kwiat
już teraz
chcę być tylko twoją
wiosną

pozbierajmy wszystkie
wspomnienia które rozwiał
tamten wiatr....

niech miłość nie umiera
w nas.


Julka.

* Inp. wiersz 10Wilk

54 915 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Voyage

    15 February 2012, 23:43

    I nie Amor, a policjant wlepił mandat..hehe..;)
    za parkowanie serca w miejscu niedozwolonym

    ;)))

  • Julka 10

    15 February 2012, 23:40

    coś mi się wydaje, że to było...rondo :):):):):) bez...świateł :):)

  • Voyage

    15 February 2012, 23:38

    A to nie było to skrzyżowanie Boguśko...;)))

  • anna kowalczyk

    15 February 2012, 21:01

    :):):)

  • NieBoska

    15 February 2012, 19:15

    to nie mógł być amor, to przebrany facet, gdy mu za mocno zabiło serce w jakimś kierunku ;)ha!

  • Voyage

    15 February 2012, 16:49

    A widziałaś, że na skrzyżowaniu Amor pozamieniał znaki..hehe..;)))

    ??

  • anna kowalczyk

    13 February 2012, 20:39

    ...to ja się zatrzymam ...na zakręcie...:):):)

  • NieBoska

    13 February 2012, 19:33

    ja jeszcze trochę na lewo, bo prawne kroki już podjęłam ;)

  • Julka 10

    13 February 2012, 19:31

    Bogusiu...sama dobrze ( chyba) wiesz, że na..."lewo" to tylko zagubienie, które na krótko...przyjemne :):):)
    Tam gdzie prawdziwa miłość...uczucia...wszystko nawet kiedy czasami łza płynie...najpiękniejsze....:):):):)

  • NieBoska

    13 February 2012, 19:25

    jak nie z prawem to na lewo może ;)