Menu
Gildia Pióra na Patronite

pod powiekami serca …

dłonie nasze dotykiem wspominamy
ściągamy ustami kolory swoich myśli
drogą usłaną listkami pocałunków …
jak ocalić … pamięć ?
by zmazać smutek z oczu twych
dotknę ustami łzy twoje
otulę cię ciepłem źrenic mych
choć i jestem łzą
która wysycha bez otarcia
może i jestem szeptem duszy
której nie słyszysz
czy będę twoją zgubą ?

17 385 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • agniecha1383

    9 November 2011, 00:28

    Piękny wiersz..

    by zmazać smutek z oczu twych
    dotknę ustami łzy twoje
    otulę cię ciepłem źrenic mych
    choć i jestem łzą
    która wysycha bez otarcia
    może i jestem szeptem duszy

    a może jednak...pocieszeniem...?

  • marka

    24 October 2011, 10:34

    Pięknie Bogdan.
    Gratulacje tekstu z uczuciem.

  • Bogdan Z

    24 October 2011, 09:56

    ano miłego, gdyż na słonka brak szans :(

  • Bogdan Z

    24 October 2011, 09:49

    optymizmem ....powiało ;)