Menu
Gildia Pióra na Patronite

#zostańwdomu

Dlaczego ten nakaz budzi Twój sprzeciw?
Przecież wreszcie nie musisz donikąd iść.
Możesz zostać – tu i teraz.

O, ludzka przekoro!
Słyszysz tę ciszę o poranku?
Budzik – hałaśliwy dobosz milczy.
Listonosz nie czai się za progiem
z ponagleniem za niezapłacony rachunek.
Telefon też zamilkł, a ty straciłeś
kolejną szansę za wygraną w grze,
w której i tak nie brałeś udziału.

Mam nadzieję, że to
nie jedyni twoi towarzysze,
więc skoro cię opuścili,
możesz skupić się na innych.
Są cały czas przy tobie
i czekają cierpliwie
na odrobinę twojej uwagi.

152 wyświetlenia
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!