Menu
Gildia Pióra na Patronite

Poranek

Dla ciebie ciszo o poranku
warto żyć tak naprawdę
słuchać świergotu ptaków
ocierać pantofelki z rosy
wić marzenia o światełku przyszłości
gonić motyle w locie
kraść konie z zaprzyjaźnionym szczęściem
upierdliwą nadzieję
w partii brydża zwyciężać
zagubioną wyobraźnię czule tulić
do zaspanego widnokręgu
rzeźbić natchnieniem chwilę
przy poświacie wschodzącego słońca

25 554 wyświetlenia
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!