Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiadomość o depresji

Depresja - niczym piętno,
Przylepiona do mnie od lat,
Zabiera mi piękny świat.

Czasem w ciszy czeka,
Częściej głośno powala na kolana,
Zawsze czuję jej obecność.

Wspominałam jej ostatnią wizytę,
Na zdjęciach uśmiechnięta kobieta,
Patrzy na mnie pustymi oczami.

Nie pamiętam jak przeżyłam,
Nie pamiętam gdzie wtedy byłam,
I tak wracamy do siebie od lat.

Dzisiaj dzień walki z depresją,
Której najczęściej nie widać.
Nie słychać, nie czuć.

Tyle spokoju, uśmiechu i radości
W ludziach, którzy nie widzą nadziei
Na jutro, na przyszłość.

Zatrzymaj się na chwilę,
Wyciągnij pomocną dłoń,
Zapewnij o swojej obecności.

Jedna rozmowa może uratować
Całe życie jednej osoby.
Kilka słów może dać cel.

56 129 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
  • m.M

    23 February 2023, 16:02

    W życiu bywa różnie, więc życzę Ci, żebyś mogła powiedzieć, że jest inaczej niż dotychczas, tzn. dobrze - tak po prostu...
    Pozdrowienia serdeczne

    od 2010, Naja, Strange one