Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wolność

Niewiele z tego zostało
Czym kozak
Bywał na stepie

Domek
W którym żyjemy
Zacieśnił i zmalał
A ruch każdy
Zgodny być musi
Z prawem
I wierny idei

Nastały tunele działania
Pokrętne drogi
Do celu
Słupki przeszkody
Represje i kary
I kupa papierów do tego
By zrobić coś
Naprawdę prostego

Reguły społeczne
Co strzegą dziś ładu
Zboczyły daleko od celu
I zamiast usprawnić
Zasady współżycia
Stworzyły
Prawne więzienie

76 521 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
  • 22 July 2016, 22:32

    Masz rację... biurokratyczne kraty...
    Pozdrawiam. :)