Menu
Gildia Pióra na Patronite

Garść wspomnień

dedykowany mamie
w tle: KISS - "Forever"

http://www.youtube.com/watch?v=C8LSQNdkXPY

bałam się tamtej szpary
pomiędzy podłogą a ścianą
bo w niej trwał sabat
czarownic mojej wyobraźni

miałam spodnie wiecznie wytarte
w kolanach
bo rower niepokornym bywał wierzchowcem
a ja przekornym jeźdźcem

i byłam uparta jak Ty
i jak tato
podwójnie -
po każdym po trochu

wiecznie opowiadałam niestworzone historie
i niepewną dłonią dziecka kreśliłam
rymowanki na marginesie
arcy-ważnych dokumentów

i pamiętam smak zupy
przyprawianej szczyptą miłości
i spracowane dłonie kołyszące ciszą
oddalające nocne koszmary pocałunki w czoło

i wiem że wciąż trwa
wierna obecność matczynej miłości
w nie zawsze wdzięcznym sercu córki
która wyrosła wśród Twych modlitw

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!