Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krótko o Nadziei

Dedykowany CzerwonaJakKrew, bo jej poezja mnie zachwyciła. ;)
W tle: Amy Lee - "Sally's song"

http://www.youtube.com/watch?v=RQj2iOEx-V8&feature=related

wiem
czasem trudno jest
czekać na świt z Nadzieją
o-statecznie

Nadzieja nie lubi
spoczynku
wędruje po bez-sennych
powiekach
w drżąco-zagryzionych
wargach chwilowe
jej schronienie

czasem
ostrym słowem
przecina przestrzeń
między
by pokazać nam
jak pięknie zrasta się
scalana milczeniem
w-zrozumienie

Nadzieja
gdy przystaje
to-tylko-po-to
by nabrać w płuca
oddech siły
i rozświetlić mrok
niewiary
na horyzoncie
zabłysnąć
wes-tchnień

22 631 wyświetleń
434 teksty
46 obserwujących
  • Inel

    17 December 2012, 22:38

    To cieszę się, że taki "prezencik" odpakowałaś ;)
    Nic takiego nie zrobiłam, ale miło, że tym razem uskrzydliłam Twoje marzenie. ;) Teraz ma okazję jeszcze wyżej poszybować, wzlecieć. ;)
    Pozdrawiam serdecznie,
    M. ;)

  • CzerwonaJakKrew

    17 December 2012, 22:36

    Ojeeeej........ Jesteś wspaniała... Dopiero teraz, spóźniona reakcja... Odkryłam Twój przepiękny wiersz dopiero dzisiaj, w dniu moich urodzin... Nikt jeszcze nie zadedykował mi nic... I spełniłaś jedno z moich marzeń...
    Wiedz, że uwielbiam Twój talent...

    Pozdrawiam,
    Czerwona

  • Inel

    31 October 2012, 00:41

    Dziękuję Ci bardzo, misiek. ;)
    Dobranoc. ;)

  • misiek45

    31 October 2012, 00:18

    Madziu piękna ta Twoja dedykacja,ślicznie-pozdrawiam milutko na dobranoc:)

  • Inel

    30 October 2012, 20:23

    Asiu, Ty to dopiero pięknie napisałaś.
    Oj, tak na bezdrożach. W ciemności i ciszy. Ale tak gdzieś jest nadzieja. Może świt. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • słoneczniki

    30 October 2012, 19:49

    Piękny wiersz - tak bardzo mi bliski...

    A kiedy w bezsenne noce
    szukać cię będę
    po bezdrożach nieba
    z iskierką w ręku
    wiarą w oddechu
    poczekam aż wrócisz
    nadziejo...

  • Inel

    30 October 2012, 16:31

    Dziękuję, Albert. ;)
    Pozdrawiam,
    M. ;)

  • Albert Jarus

    30 October 2012, 16:14

    piękny