Menu
Gildia Pióra na Patronite

niedoskonałość

dążę do doskonałości jak
ptak do wolności
serce do miłości
głodny do sytości
kochankowie do czułości
smutny do radości
uczeń do mądrości
pustka do pełności
bity do litości
szary do inności
młody do starości
stary do młodości

ptak będzie wolny
serce pokocha
głodny się nasyci
kochankowie się utulą
smutny się pocieszy
uczeń zdobędzie mądrość
pustka się napełni
nad bitym się zlitują
szary się wyróżni
młody się zestarzeje
nawet starzec odmłodnieje

lecz ja nigdy nie będę doskonała...

2287 wyświetleń
37 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!