Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chłopiec

Dawny kawaler
Wykuty był w stali
Nosił się dumnie
Czasami też szablę
Albo karabin

Był nauczony
Że ma być opoką
I prędzej ma umrzeć
Niż stracić swój honor

Teraz ma prawo
Wzruszyć nad sobą
Zapłakać czasem
Wszak jest tak samo
Jak one
Wrażliwą istotą

A piszę to teraz
Gdy wojna za progiem
Kim ma być ten chłopiec
Ten który ma polec

76 546 wyświetleń
1012 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!