Menu
Gildia Pióra na Patronite

list...

Czytam twój ostatni list,
Miesiąc minął jak jest u mnie.
Czytam go do dziś
I wciąż nie mogę zrozumieć.

Listonosz dał mi twój list,
A na dworze była jesień.
On wpadł między dni
Z tym dziwnym twoim uśmiechem.

Od nowa czytam ten list.
W szybę wirując zapukał
Ostatni już liść...
To Ty?!... nie - on mnie oszukał.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących