Menu
Gildia Pióra na Patronite

* Marna doskonałość *

Czym jestem, czy się zmienię?
Wiem jedno tu wieczne pragnienie.
Ciągle to samo o Bogu marzenie.
Więc choćbym zjadł każdy kawałek.
Będę głodny, bo myśli są małe.
Niech zapach chleba daleko się niesie.
Ten jeden kawałek tobie zaniesie.
Smakiem duszy cię przywita.
Pokarmem słów ciepłego języka.
Zmień nasze granice, nadaj wartości.
Nasz wielki mistrzu wszelkiej nicości.

77 877 wyświetleń
1186 tekstów
23 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!