Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odpowiedź

Czym jest to wnętrze kobiety?
Jej osławiona przez
Zwłaszcza poetów
Głębia?

Dobrocią, troskliwością, poświęceniem
Dla męża.
Konsekwencją, cierpliwością, mądrością
dla dzieci.
Walecznością, gdy zagraża cios mamusi.

Dążeniem do szczęścia wbrew
Wszystkim i Wszystkiemu
Choćby śliny świekrom zabrakło
W piekle ich gęb
Od plucia jadem pomówień

I jeszcze ma te oczy *
Niebieskie niebieskie
Więc o sza laaaaa łem

*ostatnia zwrotka, to oczywiście trawestacja geniuszu Zenka Martyniuka.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!