Menu
Gildia Pióra na Patronite

CZTERY PYTANIA DO BOGA

Czy z tego co zrobiłem
cokolwiek było błędem,
czy dobry wpływ to miało
na to kim dalej będę?

Czy Bóg mnie tak testował
dla dobra mego przedtem
bym mógł się ukształtować
w to czym ja teraz będę?

Czy On to zaplanował
i dał te drogi kręte
do przejścia mi bym nową
mógł kroczyć za zakrętem?

Czy wszystkie straszne słowa
opuszczą już me serce
bym zacząć mógł od nowa
i już nie cierpieć więcej?

71 125 wyświetleń
1139 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!