Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Katharsis

Czy wiesz, że wiem
jak to w jednej chwili stracić
wszystko, co było i jest
Gdy nie wiesz, gdzie jesteś
po co tu przyszedłeś
i dokąd masz iść

Stracić, co miałeś
i wszytko, co gotowy byłeś dać
w jednej chwili

I co teraz ?

To musi boleć

Możesz rzucić się w pożar
i gołymi rękami wyciągać
co jest już popiołem
i spłonąć

Możesz rzucić się w wir
znieczulenia
kolejny pożar
albo w rzekę łez

A tak naprawdę nie musisz nic
doceń, co masz
i mądrość, bo tylko tyle ci zostało

Niech czas zagoi rany
opadnie emocji kurz
znów ujrzysz słońce
zrozumiesz, że nigdy nie zaszło

103 449 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    11 May 2020, 08:00

    I mówią, że od przybytku głowa nie boli

  • scorpion

    10 May 2020, 19:45

    Zazwyczaj tak bardzo boimy się stracić wszystko, a w głębi ducha wiemy jak by nas to wyzwoliło. I mam tu na myśli wyłącznie materialne sprawy.