Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Zdrada i sen"

Czy widzisz ten...żal ?
Patrz... to ...Ja !
Łzy skraplają się we mnie,
zatraciłam na zawsze siebie.
Już...nie istnieje !

Obdarowana obojętnością,
żyłam w niej,
a obojętność ta z bólu już tylko
śmieszy.

Czy poznajesz to...cierpienie?
Patrz...przecież to... Ja !
Łzy i śmiech, gorycz i ból,
miłość i sen, zdrada i...
krzyk !

I nic, nic nie ma już znaczenia,
bliżej mi do...śmierci niż...istnienia !

54 915 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!