Menu
Gildia Pióra na Patronite

„ Na baczność”

Czy wiatr jest i ciemna chmura,
Na baczność przyszło mi stać.
Bacznie i w bezdechu,
Dzień i noc tak trwać.

Na wozie czy czasem pod,
Stoję, bojąc dać do przodu krok.
Choć nogi już więdną i brak mi tchu,
Trwam cały czas, by spokojnie doznać wiecznego snu.

17 023 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!