Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Droga życia

Czy warto wstawać dnia każdego?
Budować świat nietrwały - niczym z klocków Lego?
Gasić ogień w sercu płonący,
Dlatego, iż mógłby stać się raniący?
Czy warto zaryzykować czasem,
Zamiast po klubach - przejść się lasem?
Poczuć i zrozumieć, co gra w duszy?
Co drugiego człowieka poruszy?
Co można dobrem, a co złem określić?
By ustrzec się przed tym, co naszą przyszłość przekreśli...
Wiele jest rodzajów dróg...
Krętych, długich i tych na skrót...
Zanim wybierzesz - zastanów się chwilę,
Bo zrobisz dwa kroki, a powrót potrwa milę...

3293 wyświetlenia
36 tekstów
0 obserwujących
  • Cris

    20 August 2015, 17:04

    dobry przekaz płynie z ostatnich 4- wersów...fisz.
    pozdrawiam.
    :)